ОбществоРегионални

С проект за 200 000 лв. ще бъде възстановен ролбанът на „Ридо”

Самоков 365

100 000 лева ще получи Община Самоков от Министерството на младежта и спорта. С тях и осигурено собствено финансиране в същия размер ще бъде възстановен ролбанът на „Ридо”. Реализацията на изработения идеен проект предвижда цялостно преасфалтиране на пистата, както и изграждане на стрелбище за лятна подготовка на състезателите по биатлон. Възстановяването на съоръжението е част от цялостната концепция за лесопарк „Ридо”, която минава през футболното игрище и стига до „Боричо”. До момента е изградено входното пространство и оформена зона за отдих и възстановена пътеката до „Къщичките”.

Разработеният идеен проект за ролбана предвижда асфалтиране на пътя и създаване на уширение като подход към стрелбището. То ще бъде застлано с несвързана каменна фракция и ще се образува чрез отнемане на каменни земни маси, които плавно ще се прелеят към околния ландшафт. Съгласно плана, теренът ще се моделира като геопластика в природен стил и ще бъде затревен. До момента в бюджета са постъпили 75 хил. лв. като до края на месеца се очаква да бъдат преведени и останалите 25 хил. лв.  „Проектът за ролбана е важен не само като част от „Ридо”, но и за подготовката на спортните клубове” – коментира кметът Вл. Георгиев.

Реализацията му ще започне след приключване на процедурите за избор на изпълнител и се очаква да бъде завършена в рамките на настоящата година. През 2020 ще бъде подготвен и внесен проект  за изграждане на пътека от паркинга при „Къщичките” до Стадиона, предназначена и за лица с увреждания. Така за приключване на проекта за лесопарк „Ридо” ще остане да се реализира алеята от Стадиона до “Боричо”. Крайната цел е чрез мрежи от алеи да се свържат парк „Ридо”, парк „Лаго” и Туристическата градина, което би следвало да се осъществи на един следващ етап.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close