ОбществоРегионалниСамоков

С празнично шествие и светлинно шоу в Самоков отбелязваме националния празник на България 3. март

“Самоков 365”

Самоков ще отбележи националния празник на България – 3 март, с общоградско мероприятие, което ще включва шествие, поднасяне на цветя на Паметника на опълченците и светлинно шоу. 

Тържествената програма ще започне с шествие от 18:30 часа, което ще тръгне от Девическия манастир „Покров Богородичен“. То ще завърши пред Паметника на опълченците, където от 18:50 часа ще бъдат поднесени венци и цветя. Програмата ще завърши с патриотично светлинно шоу от 19:00 часа пред сградата на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“. 

Празничното шествие ще бъде предвождано от знамето на Република България, следвано от портретите на българските възрожденци и от светините на Самоков – литиен кръст и рапиди, подарени от главнокомандващия генерал Веляминов на Долномахаленската църква, където се съхраняват и до днес. 

В него ще вземат участие и фанфарният оркестър към ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“, както и от членове на Клуб на любителите на исторически оръжия „Чакър войвода“.

На събитието ще бъдат връчени и две почетни грамоти – „Аз съм българче“ – за ученици, и „Пазител на българщината“ – за учители.  Те се връчват от клуб „Чакър войвода“.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close