Самоков

С почит и признателност към нея…самоковската жена

NagradiДимитрина Божилова

Жената, майката, на която е отредена най-важната участ – да дава живот. Да съвместява в едно семейни, майчини, служебни и обществени задължения и да получава за всичко това обич и признателност. Затова е денят 8 март, избран в женския месец, в който магазините за цветя се изпразват, а китката е придружена с излияния за любов, уважение и пожелания за здраве и щастие.
Нямаше село в общината, в което да не се състоя тържество. Пяха се песни, рецитираха се стихове, играха се хора за радост и веселие.
Но в Ритуалната зала на Общината се събраха жени и мъже, за да разберат кои са новите носителки на отличие от самоковска община. 11 дами, посветили живота си на обществото, на децата, на културата, на болколечението, на спорта, получиха грамоти, цветя и подаръци.
Д-р Светла Николова като началник на Детското отделение в МБАЛ- Самоков. Радка Хаджилазова – като активен член в Пенсионерски клуб „Самоково”. Радка Москова – бизнес дама и член на Ротари клуб-София. Марлена Станоева – библиотекар към библиотека „Паисий Хилендарски” вече 36 години. Проф. Мария Кичева – в Колежа по туризъм в Благоевград. Мария Деянова – старши научен сътрудник на БАН. Инж. Лиляна Близнакова – зам. директор в ПТГ „Н. Вапцаров”.  Женя Япракова – 41 години работила с деца и 30 години е директор на ОДЗ „Самоково”. Елена Ковачка – секретар на читалището в Доспей. Дияна Борисова – треньор по спортана аеробика. Виолета Трайкова – успешна бизнес дама.
След връчването на наградените на сцената направо долетяха като „розовите фламинго” момиченцата от ЦДГ „Пролет”. Техните госпожи бяха ги подготвили да рецитират и пеят за мамите и бабите. А когато заиграха под ръководството на Ралица Стоянова, всички сърдечно ги приветстваха за чудесното им изпълнение.
Красив, вълнуващ и много приятен край сложиха с изпълнението на своите песни триото „Дилижанс”. Нищо, че навън Баба Марта се беше разлютила и натрупала почти еднометров сняг. Но тя не можа да развали настроението ни

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close