Обща категорияРегионалниСамоков

С патриотично тържество децата от ДГ „Самоково” се разделиха с детската градина

Анна Манова

С патриотично тържество децата от предучилищната група в ДГ „Самоково” се разделиха с детската градина. Празничното събитие се състоя на входа на Историческия музей в града пред нетърпеливите погледи на родители, баби, дядовци и близки.

Бъдещите първокласници, пременени в традиционните багри на българския трикольор, показаха колко много знаят, могат и са научили във времето, прекарано под зорките погледи на техните преподаватели. За тяхното представяне се бяха погрижили учителките им Росица Павлова и Нели Драганова. Песните бяха подготвили с музикалния педагог Е. Несторова. За допълване на патриотичната краска българският трикольор гордо се вееше в ръцете на присъстващите. Програмата започна с посрещане на знамето на ДГ „Самоково”. Допълнителна тържественост придаде звучащият за фон български химн.

Децата излязоха с букви от българската азбука в ръце и рецитирайки стихове за България изписаха: „Заедно сме силни”. Тези думи звучат с особена тежест, произнесени от устата на малчуганите. Те подчертаха, че вече са пораснали и е време да се разделят с детската градина. През тези няколко години са научили с лекота буквите от азбуката и как с тях се изписват любими думи като мама и мир. Научили са се да смятат и да броят.

Децата от предучилищната група с увереност след няколко месеца ще са първокласници, но не пропуснаха да благодарят на своите учителки. Те подариха на публиката доза патриотизъм в края на май. И за финал изненадаха всички присъстващи като се появиха на терасата на Историческия музей като истински абсолвенти с тоги и шапки, носейки в ръцете си балони в бяло, зелено, червено. А техните учителки пуснаха във въздуха два бели гълъба. Публиката изпрати бъдещите първокласници с аплодисменти и усмивки.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close