ОбществоПолитикаРегионалниСамоков

С объркани печати по секциите започна балотажът в Община Самоков

„Самоков 365“

Балотажът в Община Самоков започна с объркани печати. Всяка секционна комисия получава печат с номер, като последните цифри отговярат на номера на секцията. Но тази сутрин при старта на изборния ден от секционните комисии бяха подадени сигнали, че има разминаване в номерата на печатите и номера на съответната секция. Припомняме, че на първи тур избирателите имаха възможност да гласуват само на хартия, а на балотажите върнаха отново машините. И сега може да се гласува по двата начина.

Потърсихме за коментар председателя на ОИК Ели Милушева, тя подчерта, че подобни сигнали на предходни избори не е получавала. Сега се случва за първи път.

„Печатите на секционните избирателни комисии са разбъркани. Това налага членове на общинската избирателна комисия да проверят всички секции, да вземат протоколи, за да е видно и с какви печати работят секционните избирателни комисии. За да няма съмнение в истинността на резулатите на изборите. За първи път получавам подобен сигнал, че номерът на печата се различава от номера на секцията“, каза пред „Самоков 365“ Милушева. И допълни: „Съставя се протокол, правят се три отпечатъка с така маркирания печат. След това взимаме по един протокол, който трябва да е заверен с вярно с оригинала. Печатите са много важни, с тях се подпечатват хартиените бюлетини“, заключи Милушева.

По думите на Ели Милушева място за притеснение няма, както и това няма да доведе до касираме на изборния ден.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close