ОбществоРегионални

С нова паралелка – футбол започна учебната година в СУ „Никола Велчев”

Анелия Балабанова

„Ваканцията свърши, добре дошли отново в клас” – заби тържествено първият звънец в СУ „Никола Велчев” и прикани малки и големи в час. Забавна програма от песни и танци постави началото на новата 2019/2020 учебна година. Директорът Светла Костова пожела тя да е много успешна за всички – ученици, учители и родители. Приветствие към присъстващите отправи и кметът Вл. Георгиев, който не пропусна да спомене приноса на Никола Велчев за създаването на спортното училище. Редом до официалните гости беше неговата съпруга – Тинка Велчева.

В тържество на духа и знанието се превърна първият учебен ден. В него се включиха талантите от читалище „Младост-2003” със свои изпълнения. Изявиха се Натали Николова, Маргарита и Марина Бочеви и Кристиян Трифонов. Представителите на танцовия състав също показаха какво могат и как добре играят копаница. В обръщението си Светла Костова не пропусна да спомене някои от миналогодишните успехи на учениците от СУ „Никола Велчев”, постигнатите високи резултати в областта на информационните технологии и наградите от различни конкурси – „Заедно в XXI век”, „Не се гаси туй що не гасне”, „НП „Рила” – познат и непознат” и др. Връчи грамота „Неофит Рилски” на Силвана Оцетова за заслуги и постижения в работата.

Най-развълнувани да прекрачат училищния праг бяха петокласниците. Техният класен ръководител Николета Даганова отправи приветствие и думи на благодарност за доверието. Към класните стаи под венец от цветя, посрещнати по българска традиция с хляб и мед се отправиха и учениците от новата паралелка – футбол.  След тях и останалите класове. Спорна и успешна нова година си пожелаха ученици и учители.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close