Култура

С музикално-поетично настроение

bibliotekataСамоков 365

Небето замлъкна. Слънцето се настани на свободния стол до главната библиотекарка след като тя приветства с „добре дошли” гостите на библиотеката, честити празника и представи младите творци – Зоя Станкова и Янек Мазулов, които потопиха публиката в океан от звук и думи…

И вечерта започна с шега, но продължи в едно гмуркане насред творческия свят, където хората почти не дишаха и не се страхуваха, че въздухът им може да свърши.

Изкуствата са преплетени едно в друго. Взаимоотричащи се и взаимосвързани помежду си. Нямаше как в този нестандартен рецитал да отсъства и елементът на театъра. Младежите успяха фино да прелеят настроението от смях към лирична отнесеност и да върнат в края отново смеха, като включиха в импровизацията си и част от екипа на библиотеката.

Вечерта премина в крехко съзвучие от стихове на български автори и разнообразни музикални пиеси.

Гост-китаристът на Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” – Янек Мазулов, изпълни няколко композиции, а публиката не скри очарованието си от него.

Зоя Станкова и Янек Мазулов успешно сложиха старта на развитието на създадения вече техен творчески дует на неслучайна дата и неслучайно място. И както самите младежи си позволиха да издадат пред публиката си, в „това е само малка настройка и проба, която да събуди интереса, а заплануваното по-голямо събитие, което ще бъде и една, надяваме се доста приятна изненада за любителите на изкуството, предстои”.

В края на вечерта публиката бе усмихната, потопила се в своите мисли, чувства и емоции, залезът бе на крака, а птиците аплодираха с криле насред небето, което едва задържаше сълзите си в няколко влажни сиви облака.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close