Обща категорияОбществоСамоков

С много танци и усмивки самоковските деца отбелязаха своя празник

Анна Манова

С много танци, усмивки и изненади самоковските деца отбелязаха Международния ден на детето – 1 юни. Съвсем в духа на празника на центъра ги очакваха пъстри сергии с всякакви изкушения – пуканки, памук, балони и играчки.

За втора поредна година на площад „Захарий Зограф” се провежда Детски денс фест. Негови инициатори са хореографът на танцова група „Кати денс” Катрин Митева, съвместно с Община Самоков. Идеята е на едно място да се съберат множество малчугани, за да се повеселят по повод Деня на детето. Водещи на пъстрото мероприятие бяха актьорът Кристиян Гочев и Катрин Митева. Поздрав към малчуганите от името на общината отправи секретарят Ангелина Вангелова, която им пожела множество весели моменти и безгрижно детство. В програмата на фестивала се включиха танцовата група към ОУ „Христо Максимов” „Огнени стъпки”, под ръководството на двамата преподаватели Боряна Спасова и Костадин  Ахтаподов, детския ансамбъл на ФТА „Самоков” с хореограф Борислав Искрев, малките танцьори от ДГ „Детелина” с ръководител Радостина Симонова, момичетата от „Кати денс” и брейкърката Лия Ангелова.

Тази година регламентът на детското мероприятие беше променен като всички деца имаха възможност не просто да бъдат зрители, а участници в него. На сцената бяха показани част от танците, като след това елементите бяха демонстрирани от танцьорите за разучаване от присъстващите деца. Малчуганите имаха възможността да научат стъпки както от модерните танци, разчупените брейк движения, както й част от ръченичните стъпки, характерни за българските народни хора. А за най-добрите сред тях имаше награди. Аниматори се погрижиха за доброто настроение на децата и им подариха цветни балони. На сцената бяха наградени и няколко от най-добрите малки математици. Те призоваха своите връстници да полагат усилия в ученето и математиката – това е гарант за успех.

Финалът на празника беше поставен с българско хоро, на което всички присъстващи – родители, деца, батковци, каки, баби и дядовци имаха възможността да се включат.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close