ОбществоРегионалниСамоков

С куклен театър и пиеса ученици и родители отбелязаха Деня на Земята в ОбУ „Неофит Рилски”

„Самоков 365”

Днес, 22 април, празнуваме Mеждународния ден на Земята. Той е насочен към опазване на планетата и съхраняване живота на нея, с цел да се обединят хората в защита на околната среда.

По случай празника учениците от вторите класове „б”, „в” и „г” , заедно с техните родители и класни ръководители, подготвиха куклен театър – „Срещата на Природко с хората”. Нашата планета Земя се намира в Слънчевата система. Тя включва Слънцето и небесните тела, обикалящи около него – планети, планети – джуджета, спътници, астероиди, комети, междупланетен прах и газ. Но само на нашата планета има условия за живот. Тя е нашият дом и ако ние хората не я пазим ще дойде време да потърсим друго място, на което да живеем.

А дали е възможно това днес присъстващите родители и ученици разбраха от пиесата „Планетата на чудесата”, подготвени от второкласници. Забързани в ежедневието си дори не се замисляме, какво причиняваме на планетата, когато я замърсяваме. И оправдаваме постъпките си с думите: „Нищо не зависи от нас”.

В Обединено училище „Неофит Рилски” не споделят тази идея и вярват, че от нас зависи да живеем в по – добра среда. Посланието в този ден, обърнато към всички ученици и родители бе всеки да направи първата малка стъпка за по – добро бъдеще на нашата красива планета. С днешния празник те призоваха всички да направят първата крачка към този призив. Накрая на тържеството учениците имаха възможността да разгледат рисунките с послания, подготвени от учениците от трети “д” клас.

„Благодарим специално на родителите на второкласниците, които с желание се включиха в нашата учебно – възпитателна работа”, споделиха преподавателите.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close