Седмицата

С водосвет и атрактивна демонстрация беше прерязана лентата на новото оборудване на самоковската пожарна

pojarnaАнна Манова

На 08.09.15 година тържествено беше прерязана лентата на новото оборудване и гаражните клетки, с които наскоро се сдоби Районна служба за пожарна безопасност Самоков. На тържественото освещаване присъстваха кметът на Общината Владимир Георгиев, зам.-кметовете Сия Шехтанова и Васил Саименов, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР ген. Николай Николов, пол. Зашев от ОД на МВР, общинска администрация, като сред гостите беше и директорът на „Пластимо АД” Силвия Несторова.  Там бяха също новите попълнения от клуб „Млад огнеборец”.

Новото оборудване и новопостроените гаражни клетки са по спечелен европейски проект от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при МВР, като със средствата бяха закупени 5 автомобила и една автомеханична стълба за нуждите на самоковската пожарна.  Автомобилите са внос от Германия и са с най-висока проходимост и предвидени за гасене на горски пожари, като и с просто око се вижда, че са значително по-добри от предишните налични три автомобила, марка ЗИЛ. Изпълнители на поръчката са Общинско строително предприятие и фирма „Пластимо АД”, а плановете са на фирма „Главболгарстрой”.

„Това, което се случва днес е много значимо. Град Самоков никога не е имал такава техника. А градът, общината и курортът се нуждаем от тях. Това са, ако мога така да ги нарека, „бижута”. Искам да благодаря на г-жа Несторова от „Пластимо АД”, на фирма ГБС и на колегите от Община Самоков за реализацията на всичко, на което сме свидетели днес. Дано не се налага много да ги ползваме, истината е, че наличието на тази техника осигурява спокойствие на населението”, каза градоначалникът пред присъстващите. Думата след това беше дадена на директора на Главна дирекция ПБЗН ген. Николов, който подчерта, че изключително важна е екипната работа и съвместните усилия на Главна дирекция ПБЗ, централната и местната власт. А инвестицията възлиза на сумата от 2 млн. 700 хил. лв. „Работете още повече и още по-добре. Освен техниката има още какво да се направи – да се асфалтира, да се стегне централната сграда. Но освен техниката и гаражните клетки, нека не забравяме най-важното – човешкият капитал. Точно тези хора ни подаряват по-високо чувство за сигурност. Пожарната в Самоков е интересна и с това, че има две дами служители”, каза ген. Николов и пожела новата техника да се използва със здраве и работата да е безаварийна.

Лентата на новите придобивки беше прерязана едновременно от кмета Георгиев, ген. Николов и началника на службата в Самоков Рогачев. А от своя страна пожарникарите направиха атрактивна демонстрация на автомобилите и на автомеханичната стълба, като поразхладиха присъстващите със силна водна струя.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close