Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Съучениците на болния Емо събраха над 2 600 лв. в негова помощ

„Самоков 365”

Деца помагат на деца – това е възможно и много благородно. Доказателство са учениците от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”, които се обединиха около идеята да подадат ръка на 10-годишния Емил Методиев, възпитаник на същото училище. Детето е диагностицирано съсспина бифида аперте менингомиелоцеле“, което означава, че е с прекъснат гръбначен стълб. Сумата, необходима за операцията му в турска клиника е 27 хил. евро.

Децата, подкрепени от своите учители, поставиха кутия за дарения на входа на училището. Преподавателите приканиха за края на учебната година вместо цветя родителите да пуснат определената за целта сума в кутията. Но с това не се изчерпаха идеите на учениците. Те избраха да се разделят с част от плюшените си играчи и трогната множество хора с постъпката си. Наред с това те изработиха и раздадоха над 1000 информационни листовки с банковата сметка на семейството на своя съученик и начини да му бъдат превеждани дарения. Четвъртокласниците, част от Арт куб „Крафти”, под ръководството на Стела Георгиева и Вера Нетова, в началото на юни подредиха благотворителна изложба на изработеното от тях в часовете. Събраната сума от 170 лв. бе пусната в кутията за дарения на входа. Така с общи усилия успяха да съберат 2 696, 70 лв., които са преведени от училищното ръководство по сметката на семейството.

Всеки, които има желание да помогне на Емо може да го направи чрез дарителската платформа https://helpcarma.com /kампанията е „Помогнете на Емо”/.

Или по банков път: IBAN: BG22BUIN95611000581788.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close