Регионални

Със скандали и счупена уредба премина протестът за винетките

vinetki 1 (2)Анна Манова

За пореден път недоволни от пътната ситуация в Община Самоков и скъпите винетки излязоха на улицата. В неделния ден те се събраха отново, за да продължат протестните действия и да се опитат да наклонят везните към някаква положителна промяна.

Отново беше затворен пътят за Дупница. На предишния протест организаторите бяха изпратили отворено писмо до министър Лиляна Павлова, с което я канеха да се повози из Самоковска община. Така или иначе тя не уважи поканата им. Това обаче не отказа организаторите, които отново чрез социалната мрежа си сформираха организирано излизане и затваряне на пътя.

Този протест беше отбелязан с ниска численост на коли и шофьори, които да продължават така упорито да държат на исканията си, въпреки настъпилите промени и завишаването както на цените на винетния стикер, така и на гражданската отговорност.

Неделният протест обаче не мина спокойно както предишните до този момент. Една от причините е интензивният трафик по време на коледните празници. Почти веднага след затварянето на пътя Самоков – Дупница, напрежението започна да ескалира. Недоволни от случващото се преминаващи автомобили бяха готови за саморазправа. Като те започнаха да обиждат присъстващите и да им се заканват на бой. Чуха се и въпроси защо сега са спрели на пътя и какво очакват да се промени. Което доведе и до счупването на уредбата на протестиращите.

Организаторите успяха да запазят самообладание, но напрежението нарастваше и полицията даде предложение блокадата да бъде преустановена. Така протестът беше прекратен по-рано от предвиденото. От протестиращите определиха присъствието на полицията като фиктивно и не скриха разочарованието си от това, че нищо в тази държава не се променя въпреки гласното недоволство на народа.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close