Седмицата

Със самоковско участие премина Седмицата на висшата мода в Москва

12. Shukein 6Анелия Балабанова

От 21 до 25 октомври в руската столица Москва се проведе Седмица на висшата мода MERCEDES BENZ FASHION WEEK 2015 RUSSIA. Арт компания „Нови звезди” единствена в България получи покана за участие в този уникален по рода си форум, нареждащ се сред едни от най-големите и престижни модни събития в световен мащаб. Модните ревюта се проведоха в центъра на столицата в най-елитната изложбена зала – Манежа. Руски и чуждестранни модни марки представиха своите колекции за сезон пролет-лято 2016.

След предварителен кастинг в България и одобрение от Русия 8 деца заслужиха правото да дефилират на световния подиум. Сред тях беше и 7-годишната Виктория Шукейн от Самоков. Тя спечели тазгодишното издание на конкурса „Принц и Принцеса на Самоков”, а на Националния конкурс беше най-добра и стана Супер гран при на България. Русокосата Виктория пее и е много талантливо дете, изключително трудолюбива и умна. 

В ревюто участваха деца от Русия, Беларус, Унгария, България, а също и звезди от руския шоу бизнес. Моделите  представиха  по няколко тоалета. Малките и изключително красиви госпожици от България дефилираха като  истински професионалисти. Оставиха отлични впечатления от изявите си и спечелиха аплодисментите на препълнената зала. За последното си излизане всички момиченца бяха облечени с еднакви официални рокли и завършиха дефилето с идеята за обединяване на народите от цял свят.

След края на ревюто децата получиха поздравления от организаторите и дизайнерите, както и много обич и гордост от своите родители. Развълнувани и щастливи се отправиха към коктейла, организиран за всички модели от ревюто. На него получиха специални дипломи за отличното си представяне.

„Последния ден от престоя ни в Москва поднесе приятни изненади. За награда децата  бяха  заведени  в обновения централен детски магазин – Детский мир – истинско вълшебство за тях” – разказват хора от придружаващия ги екип и споделят една случка, която е изключително показателна и истински повод за гордост.

„Докато чакахме на летището в Шереметиево нашите прекрасни деца запяха песента „Моя страна, моя България“. Всичко това би било инцидент, ако не беше и моментът, когато самолетът докосна пистата на родна земя. Нашите осем дечица без никой да ги подсеща отново запяха великата песен. Те бяха толкова ентусиазирани от всичко, което направиха и видяха, че пяха от сърце. Заразени от техния ентусиазъм запяха и родителите, а другите пътници видимо се радваха на гледката. А от пилотската кабина реагираха бързо и пуснаха  великата българска песен на високоговорител”. – разказват те.

Това беше финалният щрих от първото участие на български деца на това високо модно събитие, което завърши изключително успешно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close