Обща категорияОбществоРегионалниСамоковСпорт

Състезателите от СК „БороБорд” се доказаха като отлични фрийстайлъри в Пампорово

„Самоков 365”

Между 29-31 март в Пампорово се проведе първото издание на фрийстайл ски и сноуборд състезанието в дисциплината слоупстайл „Пампорово Фрийстайлърз”.

В надпреварата участваха над 120 състезатели, в това число деца, младежи и възрастни между 6 и 50 години. За различните възрасти имаше три отделни старта през трите състезателни дни. Дисциплината слоупстайл е доста атрактивна, включваща в себе си комбинация от трикове и скокове, изпълнени по специално изградено трасе и се оценява от съдии. Състезанието се проведе на Пампорово Сноупарк. Дължината на трасето бе 700 метра, характеризиращо се със сложност, а на него бяха изградени пет отделни секции с няколко големи скока и съоръжения за пързаляне. Това трасе е специално изградено за Интерски конгреса. На трасето имаше и първия за страната „Спайн” – голяма пирамида с възможност за скачане от всички посоки.

В първия ден от фрийстайла се представиха състезателите от U8 – U15. Те се състезаваха за купа „Надежда”. При момчетата U11  на втора позиция се класира Иван Ахтаподов, а след него се наредиха на трето място Антоний Антонов и четвърти Георги Чалъков. При момичетата в същата възрастова категория Яна Попова се класира първа. В категория U13 Кристиян Крумов е трети, а в U15 Неда Пенчева е първа при момичетата. При момчетата в U15 първото място отново е за състезател от „БороБорд” – Симеон Чалъков.

В съботния ден състезанието бе за юноши и девойки до 19 години и мъже и жени над 20 години. Те се състезаваха за купа „България”. Петър Гьошарков се класира на първо място сред мъжете. На второ място при мъжете се нареди Симеон Митрев, който в момента се състезава за НСА. При момичетата втората позиция е за Михаела Варошкина, на четвърто място се класира Росина Ганчева.

Последният ден от състезанието бе отреден за ветерани. Там на втора позиция се нареди един от треньорите на „БороБорд” – Христо Ахтаподов, като участието му в това състезание носи точки към цялостното класиране към отбора на ветераните от Самоков.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close