ОбществоРегионални

Състезателите на „Бороборд” окупираха призовите места в първото състезание за купа „Мальовица”

Самоков 365

86 деца застанаха на старт в първото състезание за купа „Мальовица”. То се проведе в петък /28 февруари/ на писта „Ръждавица”. Организаторите от клуб „Бороборд” се представиха с 20 състезатели, които завоюваха призови места. Въпреки, че слаломът не е коронната им дисциплина, за разлика от кроса и фрийстайла, момичетата и момчетата успяха да се съберат, за да дадат най-доброто от себе си. Резултатите не закъсняха.

Василена Трайкова грабна златото в най-малката възрастова група  /до 8 години/ при момичетата, а Антоанет Иванова се окичи с бронзовия медал. При момчетата Иво Добруджански стана втори, Константин Савчов – трети. Непоследствено след тях се нареди Стилиян Николов, който се класира на четвърто място. Във възрастова група – до 11 години, при момичетата прекрасно представяне показа Радостина Славова, спечелвайки третото място. При момчетата Антоний Антонов се класира на второ място. Данаил Барански стана четвърти, а Иван Ахтаподов – пети. Останалите участници от тази възрастова група при момчетата се наредиха след 10-то място. Георги Чалъков е дванадесети, Камен Докузов – петнадесети и Мартин Райчев – шеснадесети. Във възрастовата група до 13 години при момичетата – безапелационно Яна Попова е на първо място. Дария Митрева се класира на шесто място, а Леа Чапкънова и Владислава Михайлова съответно на осмо и девето място. При момчетата Велизар Крумов и Константин Узунов са на девето и десето място.
Във възрастова група до 15 години момичетата Бианка Тодорова и Божана Милушева са на осмо и девето място. При момчетата Кристиян Крумов се класира на шесто място. Александър Йовичин е тринадесети и Иван Милошев е петнадесети.

Доброто сътрудничество между самоковския клуб „Бороборд” и „Мальовица ски” – новият концесионер на пистите и съоръженията в курорта даде първите плодове от съвместните усилия. Треньорите и децата останаха изключително доволни от добрата организация.„В рамките на много кратък период двете страни успяхме да се сработим и направим организация за състезанието. Ние имаме немалък опит през годините, не едно и две състезания сме организирали през зимата и през лятото” – коментира треньорът от „Бороборд” Христо Ахтаподов. Димитър Христов и Камен Попов от „Мальовица ски” дойдоха, за изгледат лично състезанието. Общинският съветник Емил Кривошиев пък предостави и връчи парични премии на победителите. Имаше и осигурени парични награди от спонсори.

Ще се превърне ли купа „Мальовица”, заложена официално в календара на БФСки и купа „Надежди” в една хубава традиция? Такава е идеята и целта, защото без състезания няма как децата да се приобщават към спорта. „Това е пътя и начина. Той е доказан и не сме го измислили ние. Спортното състезание е форма за стимул и развитие на даден спорт” – споделя категоричното си мнение Христо Ахтаподов с надеждата, че купа „Мальовица” ще успее да се утвърди във времето. Началото вече е поставено. След организираното еднодневно състезание, сноубордистите са насочили усилията към предстоящата купа „Бороборд Джуниър”, която ще се проведе в началото на месец  април.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close