РегионалниСамоковСпорт

Състезание с тротинетки ще се проведе в Самоков

„Самоков 365“

Нещо интересно се задава тази седмица. Това е едно спортно събитие, което ще се проведе за първи път в Самоков на 2 юли /събота/. Става въпрос за състезание с тротинетки. Да, правилно разбрахте – надпревара между всички, за които тротинетката е като продължение на тялото и каквито все по-често срещаме и по улиците в нашия град.

Събитието е част от Национална скутер лига, което се провежда за втора година в няколко български града, които разполагат със скейт паркове. Това е първата в света лига за фристайл. Организатор е Българската академия за адреналин /БАЗА/, като за Самоков е в партньорство с местното сдружение „Ритъмът на планината“.

Тротинетките силно нашумяха през последните години и в България се появиха много карачи, които поддържат добро ниво и се развиват. Организаторите вярват, че чрез тези събития се популяризира freestyle тротинетката като алтернативен градски транспорт и спомага за вдигане на нивото на практикуващите го.

В тази връзка следвайки целите си да предизвиква и мотивира кaрачите на тротинетки в България, тази година Лигата обещава много адреналин и предизвикателства. Предстоят три състезания в три града и различен регламент и правила спрямо първото издание през 2021 г. – Самоков, Царево и Добрич.  Колкото по-напред стигат участниците в състезанието, толкова по-трудно ще става. Първата надпревара ще се проведе на скейт парка в „Крайискърец“ в Самоков на 2 юли /събота/. Състезанието ще бъде в две възрастови групи – до 13 години и 14+. Стартовият час е 12:00 с музика и демонстрации. А самото състезание ще започне в 15:00 часа.

Всяко състезание носи точки за генералното класиране за 2022 година. Поканени са всички фенове и маниаци на тема тротинетки. Състезателите могат да са на възраст от 7 до 77 години и трябва да владеят поне елементарни трикове с тротинетка. Всички участници трябва са с каска, а тези под 18 години е нужно да представят декларация подписана от родител/настойник. Записването става място два часа преди началото на състезанието. Канят се всички желаещи да премерят трикове!

https://www.facebook.com/events/562166752216179/562166765549511?active_tab=about

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close