Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Състезанието с кауза „Битката” стартира на 6-7 април в Доспей

Анна Манова

Атрактивното състезание „Битката” ще се проведе тази събота и неделя – 6-7 април, в самоковското село Доспей. Спортното събитие е обвързано с благородна кауза, като събраните средства от такси за участие и под формата на дарения от двата дни, ще бъдат разпределени за награден фонд, възраждане на старата църква в селото и за подпомагане на деца в неравностойно положение. Организатори на събитието, което има амбицията да събере на едно място множество известни лица от спорта и шоубизнеса, са Станислав Ласкин, Димитър Господинов и Юлиана Попдимитрова. И тримата са участници в популярното предаване „Фермата”.

Началото на „Битката” ще бъде поставено в съботния ден  /6 април/. И двата състезателни дни са с начален час 10:00. На откриването на 6 април ще се включат над 100 души от местни самодейни фолклорни състави. Присъстващите ще имат възможността да научат малко повече за историята на самоковското село. Официалният старт ще бъде даден с гръм на черешово топче от войводите от КЛИО „Чакър войвода”. А след това предстои същинската част, в която на специално построената за случая правоъгълна арена ще се изправят един срещу друг общо 52 участници – мъже и жени от цялата страна. Те ще имат реалната възможност да покажат сили, умения, ловкост и бързина в различните надпревари. Самите игри са подготвени от Димитър Господинов и са разделени в 8 кръга. Предвидени са и игри за деца в неравностойно положение, които са безплатни. Надпреварата е мъже срещу мъже и жени срещу жени. В първият ден ще бъдат елиминациите и така ще стане ясно кои от състезателите ще продължат надпреварата за призовите места в неделния ден. По дължината на трасето ще бъдат поставени пейки за гости, спонсори и подкрепящи участниците.

Водещи на „Битката” ще бъдат тримата организатори. Димитър ще разяснява спецификите на различните игри, Юлиана ще бъде в частта с жените, а Станислав ще следи за правилното изпълнение на задачите и ще се грижи за доброто настроение на всички присъстващи.

Организаторите обещават емоции и адреналин с адрес Доспей. И очакват да съберат на едно място участниците от четирите сезона на предаването „Фермата”, гости, приятели, популярни лица. За всички, включили се в „Битката” ще има подготвени грамоти. Онези, които няма да имат възможност да присъстват на място могат да следят играта на живо в интернет, в социалната мрежа на състезанието както и в YouTube.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close