Криминални

Съмнителни боровинки и месо откриха в Боровец

mesoПресцентър МВР

43 кг. развалено месо и 99 кг. замразени плодове с неясен произход са иззети от два ресторанта в Боровец, организиращи абитуриентски балове. Проверките за негодни храни са част от предприетите превантивни мерки във връзка с отминалите тържества по повод 24 май.

Във връзка с предстоящите абитуриентски балове на територията на курортен комплекс Боровец бяха предприети съвместни проверки от служители от РУ- Самоков, Участък „Полиция“- Боровец и Областна дирекция по храните- София област. На 22 май, при проверка в ресторант, ангажиран за провеждането на абитуриентски бал на следващия ден, инспектиращите  установили наличие на пилешко и свински месо с влошени качества-лепкава консистенция, силна миризма и без етикет на производител, приготвени за последваща термична обработка и включени в утвърденото меню на 50 зрелостници.

От служители на ОДБХ-София област са съставени констативен протокол и акт за установено административно нарушение на главния готвач. Дадено е предписание, с което са поставени под възбрана за ползване 43.125 кг. храни от животински произход и е издадено разпореждане за унищожаването им.
В склада на друг ресторант, при проверка на минусова хладилна камера, е установено наличие на 99 кг. замразени плодове – боровинки, малини и къпини, с неясен произход. На началника на склада е съставен акт от служителите на ОДБХ- София област; съставен е констативен протокол и дадено предписание за поставяне под възбрана за ползване на замразените храни, както и разпореждане за тяхното унищожаване.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close