ОбществоРегионалниСамоков

Събраха се над 11 хил. лв. от благотворителния концерт в подкрепа на Божидар Етрополски

Общо 21 694 лв. е сумата от кутии за дарения и концерт

Анна Манова

11 322 лв. е събраната сума от провелия се в петък благотворителен концерт в подкрепа на Божидар Етрополски. Той се състоя в зала „Арена” – Самоков, а негови инициатори бяха съученици на самоковеца от ПГ по туризъм.

В благотворителния концерт, продължил няколко часа, се включиха редица изпълнители – Гергана, Янко Делчев, дует „Пирин”, дует „Рилско цвете” , Галя Асенова, Иван Паланов, Николай Кирчев, Орлин Делибалтов, Благовест Бичаков, ТС „Рилска магия”, ТС „Кати денс”, сестри Костадинови, акордеонистите на Георги Машов, мажоретен състав към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, Габи Даганова. Всички те изнесоха пъстра музикална програма с единственото желание да помогнат в борбата за живот на 41 – годишния самоковец. Желаещи да подкрепят Божидар не липсваха, залата беше почти пълна. Малко по-рано през седмицата бяха отворени кутиите за дарения, поставени в различни търговски обекти в Самоков. От тях бяха събрани 10 372, 40 лв. Така общата сума от благотворителния концерт и кутиите възлиза на 21 694, 40 лв. Това за пореден път доказва, че силата е в единството.

Преди около месец специалистите от УМБАЛ „Св. Иван Рилски” поставят диагнозата – тумор в мозъка на самоковеца Божидар. Така в началото на ноември той се подлага на животоспасяващата интервенция, за която са необходими 50 000 лв. Преди това младият татко на 7-годишно дете е страдал от главоболие, зрението му значително се влошило. При операцията е отстранен мозъчен тумор с рекордни размери. По думите на неврохирурзите, извършили уникалната операция, случаят е прецедент. Операцията е продължила повече от 8 часа. Подобни случаи има само няколко в света. Екипът, който извършва сложната интервенция е д-р. Марин Пенков, д-р. Любомир Падарски, доц. Станимир Сираков и д-р. Емануил Найденов. Те се надяват мъжът скоро да се възстанови, тъй като е показал силна воля за живот, и да се върне при семейството и малкото си дете, за което той е целият му свят.

Дарителска банкова сметка в ОББ: Божидар Етрополски

BG16 UBBS 8448 4010 5014 13BIC / SWIFT: UBBSBGSF

Основание: За операция

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close