Общество

Събрана е сумата за лечението на бебето Мария

„Самоков 365”

Историята на 5-месечната Мария Златкова от Самоков трогна много хора.  Детето е родено с акушерска пареза на лявата ръка и страда от „Синдром на Уест”. Родителите разбират за заболяването на детето си, когато то е на месец и половина. От този момент нататък започва тяхната битка за живота и здравето на бебето им. А за да може това да се реализира по възможно най-добрия начин трябва да стане в Германия, от където получават уверение, че могат да помогнат. А необходимата сума за лечението е 46 000 евро. Семейството не разполага с тези пари и затова решават да потърсят помощ. И я получават.

Кампанията за набиране на средства за лечението на малката Мария Златкова стартира повече от успешно. Поставени бяха кутии в множество търговски обекти в града, селата, а и в доста градове в България. Учениците от СУ „Отец Паисий”, под ръководството на своите преподавателки Ели Георгиева и Силвия Кочова, се активизираха и изработиха голям брой кутии, които да бъдат поставени на възможно повече места. Това не е първа благотворителна акция на тези ученици. През изминалата година те направиха 49 кутии за Калин Иванов, за който събраха почти 10 000 лв. За Мария поставиха 70 кутии, а сумата отново е почти 10 000 лв. Поредната им проява на добротворци е поставянето на 30 кутии в града за Криси Недялкова, на която в края на април и предстои операция в Германия. Като благодарност за активността им сем. Златкови им бяха подготвили индивидуални благодарствени писма, които бяха връчени на учениците лично  от директора на СУ „Отец Паисий” Лили Минкова.

Балетно студио „Кати денс”, с ръководител Катрин Митева, посветиха премиерата на танцовия си спектакъл „Призвани от огън” на малката Мария и успяха да съберат 1850 лв.

Като цяло в кампанията в помощ на бебето Мария се включиха множество желаещи да помогнат и по този начин за малко повече от месец сумата вече е събрана. В дарителската сметка има 94 455,29лв. Въпреки тромавата процедура по превода на парите, но с бързата реакция на институциите, парите са преведени по сметка на клиниката и се очаква датата, на която Мария и нейните родители ще заминат за така чаканото лечение в Германия.

„Благодарим Ви от сърце и душа за Вашата материална, духовна и всякакъв вид подкрепа, която продължаваме да получаваме от Вас!Нека Бог Ви благослови и възнагради за Вашето милосърдие и доброта!”, бяха написали в социалната мрежа сем. Златкови.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close