ЗлободневноОбща категорияОбществоРегионални

Събориха рушаща се и опасна сграда на пазара

„Самоков 365”

Днес беше съборена рушаща се и опасна сграда, намираща се в близост до общинския пазар. В нея дълги години се помещаваха ловно-рибарското дружество и техният магазин.

За лошото й състояние и възможността да падне върху платното бяхме сигнализирани от живеещите в близост още през януари. Обитателите на блоковете по ул. Абаджийска недоволстваха от това, че занемарената сграда се беше превърнала в градска тоалетна и сборище на кучета и бездомни. А през летните месеци е обградена от неприятна миризма. Като цяло отвратителна гледка в съседство до терасите и прозорците на блоковете, както и до площадки, където играят деца. През последните месеци, в следствие на лошото време, тя е била изключително опасна за всички преминаващи ежедневно покрай нея.

На 18 май от общината взеха мерки. Забавянето на процеса по премахването й се дължи на факта, че сградата е частна собственост. Но наследниците не са спазили предписанието и не са взели съответните мерки. Тя е със статут на саморушаща се сграда по ЗУТ. От общината я събарят със собствени средства и следва да търсят възстановяване от страна на собствениците.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close