Самоков

Сцена с покрив ще бъде изградена в Туристическата градина

„Самоков 365”

В Туристическата градина започна изграждане на сцена с покрив. За целта е изготвено техническо задание, което е съобразено с приетия проект за паркоустойство и благоустройство.

Предвижда се сцената да бъде разположена  източно от входа на стадион „Искър”. Изпълнител на проекта е фирма „Г-Строй”, която ще направи оформяне на пространството и изграждане на конструкцията. Сумата възлиза на около 100 хил.лв. Цялостният проект включва сцената да бъде с  изграден покрив, да има поставени пейки за зрителите. По този начин паркът ще може да се използва за провеждане на концерти и други културни мероприятия, които да бъдат изтеглени като локация от централна градска част.

Благоустрояването на Туристическата градина беше стартирано с оформяне на алеи, зона за пикник, места за сядане. След това беше изграден въженият град „Рилко”, който стана предпочитано място за забавление на малки и по-големи деца. В близост до „Рилко” бяха поставени маси за тенис. Беше направен и фитнес на открито, който е по инициатива на голяма хранителна верига магазини. Освен това по идея на Местната комисия за борба с противообществените прояви беше оформен кът за отдих, включващ хамаци, фенери и къщичка за книги. За съжаление от него няма спомен, поради нестопанисването от страна на хората. Остана само къщичката за книги.

Идеята на Община Самоков е Туристическата градина да бъде привлекателен парк за отдих, разходки, а съвсем скоро и място за провеждане на различни концерти и културни мероприятия.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close