Регионални

СУ “Отец Паисий” участва в състезанието „Spelling Bee” 2017

Александър Малинов от 6 клас се класира на първо място в училищния кръг на Шестото национално състезание по правопис на английски език “Spelling Bee”, което се проведе на 28.02.17 в СУ “Отец Паисий” – Самоков. Моника Ангелова от 7 клас се класира на второ място като и двамата ученици продължават участието си в регионалното състезание, което ще се проведе в гр. София.

 В „Spelling Bee” участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 274 училища в страната от 27 февруари  до 2 март 2016 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

 Целта на инициативата е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е  тринадесетгодишният Теодор Енчев от ОУ „Димитър Благоев“, гр. Велико Търново.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close