ОбществоРегионалниСамоков

СУ „Отец Паисий“ домакин на партньорска визита по НП „Иновации в действие“

„Самоков 365“

На 13 и 14 април в СУ „Отец Паисий“ се проведе публично събитие по НП „Иновации в действие“. Темата бе „Преподаване и практикуване на уменията на 21-век и общочовешките добродетели“, а мотото на събитието „Формираме умения. Практикуваме добродетели. Създаваме приятелства“.

Тази година по НП СУ „Отец Паисий“ си сътрудничи с още три училища- партньори – Иновативно училище СУ „Бачо Киро“ – гр. Павликени, Професионална гимназия по облекло и стопанско управление,  гр. Дупница, и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“- Самоков.

Учениците от I  и II клас представиха театрална сценка и взеха участие в игри със състезателен характер, организирани от учителите в начален етап. В двата дни бяха организирани  интерактивни работилници, както и дейности за обмяна на опит чрез представяне на добри практики, като  наблюдение на открит урок в начален етап и бинарен урок, представен от учителите, преподаващи иновативния учебен предмет „Умения и добродетели“ в прогимназиален и гимназиален етап. Учениците развиваха умения за  работа в екип, четивна грамотност, дигитална грамотност, комуникационно умение, критично мислене, емоционална интелигентност, както е общочовешките добродетели:  търпение, отзивчивост, целеустременост, решителност,  уважение, усърдие и съобразителност.

На събитието присъстваха  директори на училищата-партньори, старши експерт по ПНЕ от РУО София област, учители, ученици, представители на Програма „Училища за пример“ и фондация „Заедно в час“ и родители.

Основната цел на Националната програма е да се повиши качеството на образователния процес чрез увеличаване на интерактивността и активното участие на учениците, посредством иновативни педагогически методи, както и чрез повишаване на мотивацията и интереса на учениците към ученето, подобряване на акдемичните резултати, повишаване на творческата активност на ученици и педагози.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close