ОбществоРегионалниСамоков

СУ „Никола Велчев“ и ПТГ „Никола Вапцаров“ с общи ученически дейности

„Самоков 365“

На 24 юни се състоя финалната дейност по проект „Подкрепа за успех“ за СУ „Никола Велчев“. Домакин на междуучилищната инициатива бе ПТГ „Никола Вапцаров“. Двете училища излъчиха отбори от по 10 ученици, които трябваше да се състезават под формата на викторина кой е научил повече. Въпросите бяха от областта на български език и литература, математика, химия, биология и психология, тъй като двете училища са работили с групи по тези предмети.

Викторината се състоя от три игри – „Колелото на късмета“ и още две игри с избор на въпроси. Въпреки забавния характер на част от въпросите, учениците трябваше да покажат също и солидни знания, за да спечелят.

Междуучилищната инициатива бе открита от директора на ПТГ „Никола Вапцаров“, г-н Бързанов. Гости на изявата бяха г-жа Диана Гергова – експерт от РУО, г- н Дончо Зашев и г-жа Люба Кленова – зам.- кметове на община Самоков, г-жа Антоанета Кочова – Василева – директор на СУ „Никола Велчев“, преподаватели от двете училища. Присъстваха също и много ученици, за да окуражат своя отбор. Участниците бяха подкрепени и от своите преподаватели – г – жа Николова, г-жа Стойчева и г-жа Асенова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close