Обща категорияРегионални

СУ„Отец Паисий” – партньор на образователния сайт “Уча.се”

Самоков 365

Деветокласниците  от професионалната паралелка със специалност “Електронна търговия”, професия “Организатор интернет приложения” посетиха офиса на образователния сайт “Уча.се” в гр. София. 

08.05.2018 г. ще бъде запомнен от учениците от 9в клас, като вълнуващ, интересен и полезен. Посещението бе свързано с професионалното образование на учениците от паралелката. Чрез кратки интервюта, учениците се запознаха с част от екипа на сайта. Обяснено бе какво е образованието на екипа на “Уча.се”, в какво се изразява работата им и как се мотивират за нея. Направи впечатление, че членовете на екипа са изключително позитивни млади хора. Голяма част от тях са завършили образованието си в чужбина, но са се върнали в България с идеята да помогнат в образоването на децата, представяйки уроците на лесен и разбираем език.
Учениците разбраха и как се е зародила идеята за създаване на сайта. Разбира се не липсваха и забавления, тъй като домакините бяха подготвили занимателни въпроси и игри, които придадоха още по-емоционален акцент на посещението.

Образователната екскурзия подейства изключително мотивиращо за учениците от СУ „Отец Паисий” да учат в специалност „Електронна търговия”, още повече при перспективата за учебни и производствени практики при партньор от ранга на “Уча.се”. Предстоят още образователни екскурзии в гр. София, заедно с учениците от професия „Графичен дизайнер” при другия стратегически партньор на училището „Нимеро”, които поддържат лицензите за софтуерните продукти „Енвижън” и „Джъмпидо”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close