Регионални

Студенти-акордеонисти от Музикалната академия гостуваха в Самоков

Самоков 365

Съвместен концерт представиха възпитаници на школата по акордеон към Читалище-паметник „Отец Паисий – 1859” и студенти от Музикалната академия „Панчо Владигеров” – София. Димитър Рогачев, Иво Иванов, Адриан Чучуков, В. Будинов, Ирена Рогачева, Владан Иванчев  бяха само част от талантите, които се изявиха на сцената. Под вещите наставления на своите ръководители Георги Машов и Добромир Митев момичета и момчетата изпълниха известни пиеси. Показаха, че акордеонът е инструмент, който може да плаче и да се смее. Да вълнува и пресъздава събития по неповторим и уникален начин.

Кулминацията беше електронното звучене на „Роланд” наподобяващо различни инструменти, което демонстрира д-р Добромир Митев. Той завършва Софийския университет със специалност „Педагогика на обучението по музика“ с музикален инструмент акордеон, и магистратура „Музикална педагогика – инструментална или вокална“. Работи 4 години в Швейцария като музикант и участва във фолклорни състави, с които осъществява турнета из Европа и Америка. Носител на първа награда на международен конкурс в гр. Райнах – Швейцария. Добромир Митев е автор на школа за обучение по акордеон, диск „Соло акордеон”, както и на множество статии, композиции и аранжименти.

Гостуването в Самоков беше част от обиколката в страната на преподавателя и студентите. Със сигурност това няма да е последното им участие за радост на почитателите на клавишния инструмент.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close