Самоков

Стражът на ФК Рилски Спортист Марио Райчев: Мечтая да играя в английския футбол

Илиян Чалгънов

Марио Райчев е стражът на футболен клуб Рилски Спортист 2011, добил популярност напоследък със отличните си изяви под рамката на самоковската врата. Той е само на 20 години, израстнал в Канада, но завърнал се тук на родна земя. Марио е млад, амбициозен и със голямо сърце. Той е талант, с голямо бъдеще! Повече за него, можете да прочетете от първо лице:

Здравей Марио, като начало да ни кажеш нещо повече за себе си. Как премина твоята кариера до момента?

Аз съм роден в България, но от три годишен се преместих със семейството си в Канада. До 16 годишен тренирах на аматьорско ниво в една школа, като една година бях и на професионален договор в професионален отбор – Монреал. До преди една година бях решил да пробвам късмета си в Италия и бях на проби, но нещата не се получиха и така се завърнах при моята баба и дядо, за да им погостувам. За да не губя форма, тук в България, потърсих място, на което мога да тренирам и така се озовах в Локомотив Пловдив, с уговорката само да поддържам форма. В последствие треньорът ме попита дали искам да остана до края на първенството, тъй като изпитват нужда от играч на моя пост и аз се съгласих. Направих три добри мача, след което ме взеха в мъжкия отбор и в края на сезона подписах професионален договор. По време на подготовката се събрахме пет вратаря и аз отпаднах от основната група, така се озовах в Рилски Спортист, със статут на преотстъпен.

Как се чувстваш във Самоков? Как оценяваш обстановката в отбора?

Самоков е много спокоен град, хубаво е и въздуха е много чист. В отбора е добре, имаме добър треньор. Чувствам се добре сред останалите момчета, има настроение за победа винаги.

Ти направи отлични мачове през есенния и настоящия дял. В последният мач в Гоце Делчев, публиката на домакините те изпрати с аплодисменти. Имаш ли лични амбиции да играеш в голям клуб и националните структури на страната?

Да, разбира се. Ще дам всичко от себе си, да играя силно, пък каквото стане. Харесвам английския футбол и мечтая да играя там, но в крайна сметка всяка добра оферта от елитен клуб е добре дошла.

Спокойна ли е обстановката в отбора, след встъпването на г-н Крушарски в ръководството на ФК Рилски Спортист?

Има много нови играчи, които все още не са сработени добре с останалата част, но със времето ще показваме все по-добри игри. Надявам се до края на първенството да заиграем по-силно.

Имате ли поставени цели за задължително класиране този сезон?

В сегашното ни положение, като класиране ще бъде трудно да постигнем челно класиране и промоция във Втора лига, да не кажа невъзможно. Играем мач за мач и във всеки един търсим победата, пък каквото стане.

Мислиш ли , че имате сили да се надигравате със отбора на Септември Симитли във сряда, предвид и факта, че срещата ще бъде без публика, заради наказанието на отбора?

Футбола затова е интересна игра, всичко може да се случи. Който изиграе срещата по-добре ще спечели. И двата отбора имат шансове за успех.

И на финала, какво би си пожелал за себе си като развитие и на читателите на Самоков365?

Пожелавам си да покажем добра игра до края на сезона, както го направихме в есенния дял. Пожелавам всичко най-хубаво на вашите читатели и да ни подкрепят повече на стадиона. Ние ще бъдем безкрайно щастливи да сме всички заедно там.

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close