ПолитикаРегионалниСамоков

Стоян Чакалов и д-р. Андрей Андреев оттеглиха кандидатурите си за депутати от листата на „Демократична България“

„Самоков 365“

На редакционната ни поща получихме писмо от двама кандидати за народни представители от вота на 11 юли – Стоян Чакалов и д-р. Андрей Андреев. Те заявяват в писмен вид, че се отказват от участието си в предстоящите избори като кандидати от „Демократична България“ Публикуваме дословно писмото:

Право на отговор

от Стоян Чакалов и д-р Андрей Андреев

По повод ваша публикация „Oбластният председател на ДСБ Васил Зашкев – трети в листата на „Демократична България“ за вота на 11 юли“ от 10.06.2021 г., уточняваме че оттеглихме кандидатурите си от листата на Демократична България за 26 МИР София област.

Мотивацията ни за това решение е несъгласието ни с принципите, на които е изградена листата. Съвременните представи за национална законодателна власт се основават на висок професионализъм, доказани личностни качества и високо доверие към кандидатите, което е залог за постигане на високите цели, които стоят пред законодателната власт.

Считаме, че тези принципи не са спазени при изграждането на листата на 26 МИР в нейната цялост, поради което оттеглихме кандидатурите си.

В отговор на нашите заявления пред РИК, имената ни са извадени от листата и няма да фигурират в бюлетината.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close