Култура

Стоян Пашов със златен медал

StoqnPashovЗоя Станкова

По време на Седмицата на коледните празници в Читалище-паметник „Отец Паисий-1859” председателят на културната институция – Стоян Пашов бе награден със златен медал и сертификат от управителния съвет на фондация „Малък Зограф”, чиито президент е ръководителката на школа по изобразително изкуство „Захари Зограф” при Читалище-паметник „Отец Паисий-1859” – Пенка Боянова. Отличието е утвърдено след като е било подложено на гласуване от президента на фондацията, управителят – Иван Иванов и членовете в лицето на проф. Анна Боядживета – заместник-ректор на Национална художествена академия, Димитър Грозданов – заместник-председател на Съюза на българските художници и Веселка Велинова – дизайнер.

Стоян Пашов получи признание за безкористната подкрепа, както неведнъж е изтъквала госпожа Боянова с благодарност, към децата, които се занимават с изкуство и са част от културното семейство на Читалищната институция.

Тук е моментът да припомним, че всяка година излиза алманах с всички рисунки на децата включили се в конкурса на фондацията, а през тази година възпитаниците на Пенка Боянова от школата по изобразително изкуство към Читалище-паметник „Отец Паисий-1859” от конкурса за детска рисунка на фондация „Малък Зограф”,  измежду  7371 участници от 43 страни завоюваха един златен медал, два сребърни медала, пет бронзови медала и четири поощрителни награди.

Поздравления за господин Пашов и пожелания за много новитворчески успехи на нашите малки зографи!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close