Общество

Стельо Щерьов: „Сега, когато се погледна в огледалото, виждам точно това, което винаги съм искал да бъда”

Христиана Видинова


Проблемът със затлъстяването е една от най-актуалните теми в
съвремието ни. А броят на хората с наднормено тегло в наши дни главно се дължи на нездравословния начин на живот, който водим, съпроводен с ежедневния стрес. И, навярно, всички знаете колко е трудно човек да има воля и какви ограничения трябва да си наложи, за да постигне желаните резултати. Тук, разбира се, не изключваме и психологическия момент на вземането на това решение и пътя на извървяването му. Не малко са и примерите на отказалите се в тази лична борба.

Докато сърфирах из нета, случайно попаднах на една снимка на момче, което е направило драстична промяна в и със себе си. Преди една година той сам решава да се изправи лице в лице с епидемията на ХХI век – затлъстяването. Останах изключително впечатлена от резултатите, които е постигнал и реших да споделя с Вас, нашите читатели.

steli2Неговото име е Стельо Щерьов. Възпитаник е на ПГ ”Константин Фотинов”. Той е само на 16 години, но е твърдо решен да се пребори с излишните килограми. За да разберете повече за трудностите през които е преминал, лишенията и борбата с наднорменото тегло, четете в следващите редове интервюто със Стельо.

Здравей, Стельо, всички знаем, че всяка диета започва от утре или от понеделник. Твоята кога започна и трудно ли ти беше? През какво премина, за да постигнеш този голям успех?

Здравейте! Моята диета започна преди около 1 година, тогава бях 112 кг. И макар да не изглежда толкова много като време, за мен беше доста дълго. Преминах през доста ограничения, през доста неосъществени желания, но най-важното е, че успях да преборя себе си и да постигна всичко това. В момента съм 73, което прави цели 39 свалени килограма. Успях да изградя това, което виждате сега.

Как реши да направиш тази голяма промяна?

Разбрах, че начинът, по който се храня и по който изглеждам са доста важни, не само за мен, а за всеки един човек. Тогава реших да послушам тялото си и да му дам това, от което то има нужда, за да бъде удовлетворено, както то така и аз !

Имаш ли изграден хранителен режим? Можеш ли да ни разкажеш повече за него?

Да, имам. Състои се от 4 хранения. Закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря. Основно е изграден от протеин (месо) и въглехидрати (ориз, пълнозърнести макарони). За закуска приемам белтъци или извара. Обядът ми се състои от чисто месо (пилешко, телешко, много чисто свинско или пуешко), плюс 100 грама ориз и салата от пресни зеленчуци без никакви добавени мазнини. Следобедната закуска се състои от овесена каша или месо с пълнозърнест хляб. За вечеря също приемам месо и салата, а оризът отпада.steli3

Можеш ли да дефинираш понятията “слаб” и “дебел”? До каква степен влияят те на самочувствието на един млад човек?

Мисля че всеки може да дефинира понятията „слаб” и „дебел” и то по свой собствен начин. Вече съм бил и от двете страни и мога да кажа че лично на мен ми повлия! Сега, когато се погледна в огледалото, виждам точно това, което винаги съм искал да бъда. Наистина съм щастлив и удовлетворен.

Непременно ли трябва да спортуваме, за да отслабнем?

Според мен трябва да се спортува, не само заради отслабването. Може и без спорт да се постигне, но движението задоволява нуждите на тялото.

По колко пъти на ден препоръчваш да се яде?

Препоръчвам да се яде по 4 пъти на ден, разбира се, здравословно и умерено.

Кои са най-честите грешки, които допускаме в начина си на отслабване?

Мисля че една от най-честите грешки при отслабване е гладуването!

steli4Би ли посочил няколко ефикасни съвети за трайно отслабване?

За да бъде достатъчно ефикасно и трайно отслабването, и за да може да поддържате едно истински красиво тяло, трябва да се храните балансирано, изчистено и редовно. Към това нещо трябва да включите и пиенето на поне 2 литра вода и да се движите достатъчно.

Какъв ще бъде отговорът на въпрос: Как да отслабна?

За да отслабнеш се изисква основно воля, а когато нея я има, има и резултати!

Какви са целите ти?

За момента се стремя да изчистя останалите мазнини и да добия една добра форма. Също така съм си поставил за цел, да се явя на състезание по културизъм, но за това трябва много труд и усилия.

За какво мечтае Стельо Щерьов?

Мечтая да виждам повече млади хора, които слушат тялото и осъзнават, че то е основна част и трябва да се грижат за него !

И за финал, какво си пожелаваш?

Пожелавам си най- вече здраве, всичко останало е постижимо!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close