Регионални

Стелла ще представи в Самоков третата си книга – „Отхвърлени”

Сарафска къща в Самоков, една от най-красивите къщи на България, наречена дворец, Национален паметник на културата и пазител на ценно архитектурно и историческо наследство ще бъде домакин на представяне на книгата „Отхвърлени“ на писателката Стела Илиева /Стелла/. Посрещнати по калдъръм, сред разкошна градина гостите ще се върнат назад във времето сред атмосфера на богата стенописна украса, резбовани тавани, стенни долапи, мебели от Виена и ще се срещнат с героите на книгата, които ще разкрият един свят, толкова далечен и същевременно толкова близък.

Красавицата Зорка, разбойникът Радко, намерилата утеха и спасение в семейното огнище Ката, величественият чорбаджи Иван, и старата бабичка са част от персонажите, които разкриват истината, че независимо от успехите и неуспехите, от сбъднатите и несбъднати мечти, всеки от нас просто иска да бъде обичан.

За книгата Станислав Марашки, Председател на Конфедерация на българските писатели, пише: „Увличайки ни в своето пътешествие във времето и пространството, авторката ни води умело в един свят, белязан от любов и ревност, щедрост и сребролюбие, духовен примитивизъм и висши полети на духа. В този непознат, но странно близък на душата ни мир стародавната битка между добро и зло изкристализира в едно модерно повествование, в което главен мотор не е сюжетът, а многоликата човешка същност, проектирана върху канавата на най-вълнуващия период от историята на Балканите.“

Музикален сюрприз ще поднесат Георги Лазаров и Радослав Даганов. Останалите изненади остават тайно до началото на срещата.

Заповядайте на 25 септември 2017г.  17:30 часа

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close