Слайд категория

Стартът на сезона – даден!

Borovets otkrivane sezon2014С много настроение и емоции беше даден стартът на новия зимен сезон 2014 в Боровец. Лично кметът Георгиев откри тържеството, което ознаменува началото му.

“Искрено се радвам, че в този такъв прекрасен, хубав ден се открива зимният сезон 2013-2014. Пожелавам на всички вас да прекарате чудесни мигове на тези прекрасни писти. “Бороспорт” се постара както винаги да насити с много предлагане, с много интересни неща, както за най-малките, така и за по-големите, за всички сноубордисти, за всички скиори са подготвени едни отлични писти”, каза председателят на УС на “Бороспорт” Нели Сандалска.

“Над 300 декара има писти с прекрасен сняг. Никой професионалист дори не вярва, че това е изкуствен сняг. Това именно е професионализмът на “Бороспорт”, така че винаги сте добре дошли в Боровец, добре дошли по нашите писти, особено в тази олимпийска година 2014. Ще се радваме на вашето присъствие на 15-16 февруари, когато ще се проведе Европейска купа, Гигантски слалом и слалом за мъже, в които ще участват едни от най-големите скиори в света. На всички пожелавам един хубав сезон, а на професионалния бизнес – много туристи, както се казва – колкото снежинки, толкова туристи да има и толкова стотинки, за да можем да вървим напред и да превърнем не само Боровец, но и България в една от най-добрите ски дестинации на европейската карта”, допълни тя.

От фирма “Бороспорт” междувременно информираха, че цените на лифт картите и билетите остават непроменени. Еднодневната карта за възрастни ще бъде 55 лв., а за деца – 33 лв. Нощното каране за възрастни ще струва 22 лв. Запазват се цените от миналия сезон и за всички ски и сноуборд пакети за наем на екипировка, ски и сноуборд уроци, както и за другите услуги, предоставяни от “Бороспорт”.

Фирмата продължава мащабната си инвестиционна програма за по-нататъшно развитие на Боровец на обща стойност 40 млн. евро. Концесионерът на пистите в курорта въвежда нова система за контрол на достъпа до лифтовите съоръжения, която позволява безконтактно преминаване и с това се цели намаляване на опашките пред лифтовете. Добавени са и две нови каси за продажба на лифт карти и билети. Те са разположени на долната станция на “Ястребец Експрес” и в хотел “Рила”. За удобство на любителите на зимните спортове през новия сезон ще бъде пусната изградената през последните години модерна система за изкуствено заснежаване в ски зоните “Ситняково” /Централен Боровец/ и “Ястребец”, и закупените нови оръдия за сняг. Изкуствено заснежаване вече има и в отсечката при финала на писта “Ястребец 1”. Така се осигурява идеално заснежаване и обработване общо на повече от 300 дка писти в курорта. Подобрения за новия сезон ще има и на най-модерната атракция в Боровец. Снежният парк, превърнал се в любимо място както за опитните сноубордисти и фристайлъри, така и за начинаещите търсачи на силни усещания, тази година е разположен в горната част на писта “Попангелов” /бивша “Ястребец 2″/. Това осигурява по-пряк достъп и по-голяма видимост на виртуозните изпълнения на майсторите на скоковете и предлага още по-висок адреналин на посетителите. Паркът вече има три зони на трудност – за начинаещи, средно напреднали и експерти на фристайла, като преобладават по-леките “фамилни” предизвикателства.

Интересът към ски ваканция в Боровец е много силен този сезон. Най-голям ръст на записванията за ски-почивка в Боровец бележат балканските ни съседки – Македония, Сърбия, Румъния и Гърция, като най-активни в това отношение са македонците – 1,5 пъти повече спрямо миналата година. Друга добра новина е, че британците в Боровец се завръщат.

Въпреки отлива на британски туристи по време на най-тежките години на икономическата криза, тази година резервациите от Острова бележат ръст от 15%, запитванията от Турция също са се увеличили значително, както и интересът от Израел. Голямо спортно събитие ще отличи предстоящия зимен сезон и за пореден път ще постави Боровец на картата на международните състезания, предизвиквайки световен интерес.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close