ОбществоРегионални

Стартира реализацията на проект „Заедно творим-подкрепа на децата на Самоков”

Самоков 365

Кметът Владимир Георгиев подписа договор с Фонд “Социална закрила” за финансиране на проект  „Заедно творим – подкрепа на децата на Самоков”.Проектното предложение е разработено от директора на Центъра за настаняване от семеен тип за деца Иванка Соколова и  гл. експерт “Социални дейности” към Община Самоков Ралица Герасимова.

Договорът влиза в сила от подписването му и ще се реализира в период от 6 месеца. Чрез проекта ще се финансират различни интересни дейности и занимания за децата от Центъра, като чрез осигуреното финансиране ще се осигурява възнагражденията на ръководителите и менторите по отделните дейности и ще се закупуват консумативи. Децата ще творят, чрез арт-терапия, като ще изработват различни сувенири и др. форми на приложното изкуство. При  кулинарната терапия не само ще се учат да готвят, но и ще използват въображението си за подреждане и украсяване на ястията.

Със сигурност много полезни ще бъдат занимания по конна езда, тъй като е доказано, че конете се ползват и за различни видове терапии и лечение на емоционални разстройства и проблеми с опорно-двигателния апарат. Стойността на договора е 30 хил. лв., като общината осигурява 10 % /3 хил. лв./ собствено финансиране.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close