ОбществоРегионалниСамоков

Стартира кампанията по пролетно почистване, ще продължи до 5 май

„Самоков 365“

 От първи април стартира „Кампания по пролетно почистване“. Програмата е изготвена от Община Самоков и ще продължи до 5 май. Тя включва почистване на обществени пространства. Указани са също местата, където гражданите могат да изхърлят отпадъците при почистване на домовете си.

Отпадъците могат да бъдат депонирани за кв. „Самоково” – на широкото над парова централа, до съдовете за битови отпадъци до магазин ЦБА, за ул. „България” – до мостовете на река „Боклуджа“, при игрището за кв. Възраждане”, при ж.к. „Езерото”, при контейнерите до гробищен парк „Стадиона” и до контейнерите срещу магазин „Браво”, на пътя за Боровец. На тези места ще бъде организирано периодично извозване на депонираните отпадъци.

Oт Община Самоков са изпратили писма до фирмите за почистване на пространствата около обектите им. Събраният отпадък ще бъде извозен, след като бъде подадена заявка до отдел „Екология”.

Кампанията „За по-чист Самоков” ще се проведе по традиция на Цветница. Тогава ще бъдат организирани пунктове за раздаване на ръкавици и чували за всички, които искат да се включат. Предвижда се да бъдат почистени междублоковите пространства в кварталите, парковете и градинките.

В инициативата е залегнала за срок от 11 до 21 април да се извърши кампания по пролетно почистване в курорта Боровец, а от 11 до 15 април – кампания в училищата. На 13 април Общинското лесничейство ще организира залесяване в парк „Ридо”, в което ще се включат и деца от училищата, а на 16 април, когато е кампанията за граждани. От Държавно лесничейство – Самоков са осигурили фиданки за всички желаещи да засадят дървета в околоблоковите си пространства. Фиданките ще се раздават на пунктовете за чували и ръкавици.

Извозването на отпадъка от общоградската кампания, ще бъде организирано на 16 април, следобеда. На телефон 0886727296 – отдел „Екология”, по време на цялата кампания, могат да се правят заявки за извозване на отпадъка, както и да се подават сигнали.

Самата програма можете да прочетете тук:

https://samokov.bg/?p=37659

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close