Боровец

Стартира доизграждането на ВиК мрежата в Боровец

Анелия Балабанова

С полагането на символична първа копка започна доизграждането и реконструкцията на ВиК мрежата в курорта Боровец. Един дългоочакван проект най-накрая ще види бял свят. Възложител на поръчката е Община Самоков, а строител „Екип Боровец” ДЗЗД в лицето на „Каро Трейдинг”. Илия Илиев – ръководител строителни обекти към Консорциума декларира, че фирмата ще положи всички усилия за качествено изпълнение на предвидените дейности. В допълнение обяви, че „Каро трейдинг” разполага с пълен набор от лека и тежка механизация. Според предварителните планове доизграждането и реконструкцията на ВиК мрежата трябва да приключи до началото на есента, в рамките на 120 дни.

Илия Илиев – сн. в “Самоков 365”

 

„Знаете, че искахме да кандидатстваме за целия курортен комплекс Боровец, но поради промяната на различните европейски програми единствената възможност да направим това беше по програма ПУДООС. Постарахме се веднага след зимния сезон да стартират реални действия по този първи етап. Трябва да намерим средства и за втория, за да можем да кажем, че на 100% сме изградили канализационната мрежа на курортния комплекс Боровец. Това е изключително важно, защото се стараем да предлагаме туристически продукт и привличаме повече гости и туристи, но това няма как да стане ако нямаме една качествена канализационна мрежа” – заяви на свой ред кметът Владимир Георгиев по време на церемонията, като поясни, че ще се търсят начини да се оправи и водопроводът. „След това идва и доста по-големият ангажимент, свързан с инфраструктурата, за да може курортът да придобие облика, който искаме. В унисон с това са и всички започнати процедури по приемане на уличната регулация и обявения международен архитектурен конкурс за нова визия на „Златния триъгълник”. Обърнати сме към проблемите на курорта, на туризма. Надявам се това да е първата стъпка” – сподели още пред присъстващите градоначалникът.

сн. “Самоков 365”

Строителния надзор на обекта ще се осъществява от „Ведипема” ЕООД – Плевен, а технически ръководител е инж. Лидия Яръмова. С тържествен водосвет отец Георги пожела безаварийно строителство.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close