ОбществоРегионалниСамоков

Стартира втори етап за изграждане на Вик Боровец

„Самоков 365“

Проектът за изграждане на ВиК Боровец на втори етап бе одобрен за финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

На проведено заседание на 30 октомври управителният съвет на ПУДООС разгледа и одобри проекта на Община Самоков за изграждане на ВиК Боровец на втори етап. Проектът е на стойност 2 606 580 лв. и предвижда изграждане на водопровод от 3 700 м и 232 метра канал.

Втори етап обхваща района под  хотел „Феста“, хотел „Свети Георги”, старият център на Боровец и всички хотели в района, до хотел „Калина”. С подмяната на системата ще се включат обектите в канализацията, като отпадните води ще се отвеждат до пречиствателна станция „Яйцето”, ще се подмени изцяло водопровода и ще се извършат довършителни дейности на настилката.

Припомняме, че преди няколко години бе спечелен и изпълнен проект на ВиК Боровец на първи етап, като той включваше подмяна на водопровод и канал на централната част на курорта от хотел „Олимп” до „Мура” и „Ела”. С реализацията на втори етап на проекта ще бъде цялостно решен проблема с ВиК инфраструктурата в курорта. След одобрението на проекта се стартират процедурите за избор на изпълнител. Реалните ремонтни дейности ще могат да започнат през строителния сезон на 2021 г.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close