ОбществоРегионалниСамоковСъбития

Стара градска песен ще звучи в Самоков на 3 октомври

Анна Манова

 Стара градска песен отново ще звучи в Самоков на 3 октомври /неделя/. Завръща се Националният фестивал, който миналата година направи пауза заради пандемията. По традиция той се провежда в първата седмица на октомври и събира на една сцена всички любители на неостаряващата шлагерна музика.

„През 2020 година, заради пандемията, не успяхме да проведем деветото издание на Националния фестивал за стара градска песен. Това наложи отлагането му с една година, което означава че този октомври ще бъде дететото издание, вместо както е по календар – десето юбилейно. Промяната тази година е, че фестивалът ще се проведе в един ден, а не както беше през другите години в два дни“, подчерта Ралица Стоянова, която е част от организаторите и водещ на мероприятието.

На 3 октомври вратите на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“ ще са отворени за всички, които ценят старата градска песен и вярват, че нейният дух и колорит са живи. В неделния ден са планирани две концертни прояви. Откриването на фестивала ще бъде поставено в 10:30 часа, когато ще започне и конкурсната програма. Първата част ще продължи до 12:30, а след кратка почивка от 14:00 часа ще започне втората.

Над 20 състави и индивидуални изпълнители ще вземат участие в деветото издание на фестивала. Те ще бъдат оценявани от компетентно жури начело със Станислав Почекански – председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци, а членове са други две познати и утвърдени имена – Вели Чаушев и Димчо Тосков.

Празничната програма ще завърши с изпълнения на домакините от ВИС „Лунни лъчи“ и Вокална група „Дилижанс“, които от сцената ще поздравят всички участващи състави и гости на фестивала. А след това ще бъде награждаването на отличените.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close