Регионални

Станислав Ласкин с благотворителна инициатива в село Доспей

„Самоков 365”

Известният участник от риалити формата „Фермата“ – Станислав Ласкин, станал известен с култовата реплика „Сети уи се?”, се включи във великденската благотворителна кампания на организацията Holiday Heroes. Заедно с брат си Николай Ласкин и кмета на село Доспей – Николай Гешев, в началото на април раздадоха около 20 пакета с храна на възрастни хора в селото.

Станислав сподели, че идеята дошла от Holiday Heroes, благотворителна организация, която подкрепя социално слаби семейства, възрастни хора, самотни майки и хора с увреждания, като доставя до домовете им храни и продукти по най-светлите български празници. Тя съществува от 2012 година насам и свързва българския бизнес с обикновения човек. В Holiday Heroes участват известни лица от екрана и обикновени хора, които имат желание да помогнат.

Член на организацията е Ивона Пенчовска – също участничка в последния сезон на „Фермата“. Наскоро тя споделила на своя приятел Ласкин за инициативата и той решил да я подкрепи в родното си село. Кметът на Доспей веднага се отзовал с информация за броя на нужните пакети. В началото на месеца, той заедно с братята Станислав и Николай се впусна в раздаване. Зарадваха повече от 20 възрастни хора в селото с хранителни продукти дни преди Великден.

„Като разбрах за идеята на организацията веднага се съгласих да участвам. Това е едно предпразнично дело, с което имаме възможността да зарадваме възрастните хора в селото, подобно на други такива инициативи, които се организират на територията на общината“, сподели Ласкин.

От Holiday Heroes за тазгодишната великденска кампания са подготвили над 5 000 пакета, от които до момента са раздадени около 3 500.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close