ОбществоРегионалниСамоков

Станаха ясни имената на наградените за 24 май учители

Анна Манова

Станаха ясни имената на наградените за 24 май учители в Община Самоков. Тази година са отличени девет педагози.

На 20 април се проведе заседание на комисията по „Образование, култура, младежки дейности и спорт“, с председател Михаил Михайлов. Предложенията, внесени от страна на директори и педагогически колективи от детски градини и училища, бяха разгледани от комисията и след това гласувани на априлското заседание на ОбС.

Преди обявяването на имената за тазгодишните наградени за „Учител на годината“ Михайлов подчерта, че голяма част от предложенията от страна на педагогическите колективи не са дошли в срок. И внесе уточнението, че наградата е за текущата учебна година, а голяма част от номинираните са включили към картата с критерии т.нар. атестации, които са четиригодишни. Отчетена е липса на необходимата информация, което е затруднило комисията.

Отличени са Радостина Балабанова в категория „Предучилищно образование“, Светлана Стоянова в категория „Учител начален етап“, Янка Кабадийска – Атанасова – в категория „Учител прогимназия“ и Александрина Ганджулова в категория „Гимназиален учител“. За най-успешен млад учител /до 29 години/ награда получава Аделина Кюнчарска. За принос в образователното дело са наградени Димитър Балабанов, Надка Мальова, Елена Ненкова и Йорданка Кьосева.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close