ОбществоРегионалниСамоков

Сръбският посланик Желко Йович и сръбската телевизия посетиха Самоков и Боровец

„Самоков 365“

Посланикът на Сърбия Желко Йович и сръбската национална телевизия посетиха Самоков и Боровец. Визитата им бе по покана на самоковския бизнесмен и собственик на фирма „Си комерсиал 7“ ЕООД Сотир Немов.

Това не е първо посещение на сръбския посланик в Самоков. Той сподели, че познава района и желае да се осъществи още по-ползотворно и добро сътрудничество между Сърбия и България. Желко Йович се срещна с кмета инж. Ангел Джоргов. Заедно посетиха Девически манастир „Покров Богоридичен“, където се намират мощите на Св. Сава.

По покана на посланика и със съдействието на Община Самоков, Сотир Немов, Людмила Бързанова, Стефан Докузов и Йордан Иванов сръбската телевизия успя да разгледа туристически обекти в Самоков, да посети курорта Боровец, двореца „Царска Бистрица“ и да заснеме филм за района. Репортажът ще бъде излъчен по най-гледаната телевизия в Сърбия в предаването „Със ски на Балканите“. Преди това екипът е посетил Пампорово и Банско.

„Радвам се, че имах възможността да поканя сръбските туристи да посетят общината не само през зимата, но и през останалите сезони, които също предлагат добри условия за различни видове туризъм. Благодаря на г-н Сотир Немов за съдействието да се реализира тази инициатива и съм сигурен, че ни престоят още много, чрез които да популяризираме региона и бизнеса в Самоков“, каза кметът инж. Ангел Джоргов.

„Телевизионният екип е съставен от девет човека и ще снимат в продължение на няколко дни в Самоков и Боровец. Жалко и тъжно е, че екипът не знаеше нищо за курорта Боровец. А за Самоков смятаха, че е просто междинно място между столицата и курорта. Сега имаха възможността да видят и усетят, че не е така. Поканихме ги да дойдат отново, за да видят, че Самоков не е свързан само със ските. Тук е приятно за живеене целогодишно. Това е реклама за района“, сподели Сотир Немов. Той допълни, че посланикът посещава района за пореден път и е настроен положително.

„Съвсем наскоро Сърбия и Китай са подписали споразумение за безмитна търговия. Посланикът изрази желание да съдейства български фирми през Сърбия да изнасят също за Китай. Това е едно много добро предложение“, допълни Немов

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close