Култура

Среща с Отец Михаил по повод Деня на християнското семейство се състоя в Младежки дом – Самоков

otecАнна Манова

По повод Деня на християнското семейство и от страна на направление „Морал-вяра” се проведе среща с Отец Михаил от Долномахаленска църква „Въведение Богородично”. Разговорът се състоя в Младежки дом – Самоков, а участници в дискусията бяха 2-ри „а”, 4-ти „а” и 4-ти „г” от НУ „Станислав Доспевски”, с ръководителките Виолета Никова, Христина Иванова, Светла Иванова, Таня Божкова. Основната тема беше „Семейството – основа в развитието на младежта към любов и чистота, ред и добро, към духовна сила и красота”.

Отец Михаил обясни на малчуганите колко е важна християнската вяра и как тя ни учи на доброта. А след вярата следват взаимната любов и уважение, на основата, на които се създава и семейството. Така сме създадени, че трябва да сме едни до други, за да се топлим, за да си разменяме добро, да си помагаме. Той също подчерта важността на родителите в изграждането на семейната среда и обичта, която трябва да се предава от дете към родител и обратното.

Децата слушаха много внимателно беседата на Отец Михаил и отговаряха на поставените от него въпроси с ентусиазъм. Виолета Никова заедно с другите учителки повториха на учениците колко е важно да си добър и да отговаряш на доброто с добро, без да имаш очаквания, че стореното от теб трябва непременно да ти се връща. Припомниха също колко е важно да си учтив и възпитан, както и да поздравяваш възрастните хора на пътя, тъй като това би направило деня им по-приятен.

Уредникът на дома Латинка Щъркелова поздрави децата и благодари на Отец Михаил за приятната среща и беседа, провела се ден, преди празника на християнското семейство – 21 ноември.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close