ОбществоРегионални

Сребърни отличия за „Katty Dance Studio“ от “Кръстопът на музите“

Мария Галчева

kati2Жестока конкуренция и невероятен наплив бележат тазгодишното издание на “Кръстопът на музите“, провело се на 22 октомври в София в дома на културата „Средец“. В самият формат има три направления – музика, танци и лирика, а нашите момичета взимат участие във второто. И по-точно в направление „Съвременни танци“, като изпълняват два танца в категория  „Соло, характерни танци“ и един танц в категория „Хип-хоп“. Възрастовото ограничение, в което влизат самоковките, е между 14 и 19 години.

Катрин Митева, идеолог  и създател на танцовото студио, коментира пред „Самоков 365“, че тази година организаторите дори са спрели записването на участници  заради огромния интерес. В състезанието вземат участие общо 540 състезатели от 6 страни.

katiЖурито, което се нагърбва с нелеката задача да отсее тлантите е в състав: председател – Кремена Шопова, която е международен съдия по съвременни танцови техники към WADA -Световен Алианс за танци и изкуства, национален треньор и селекционер на националния отбор по акробатични танци към Българска федерация по спортни танцови дисциплини и председател на сдружение за изкуства „ЕРА 3000“;  Петър Батолийски – хореограф:  Димитър Василев – актьор; Василена Шопова – състезател по танци, неколкократен световен шампион;  Виктор Алеков – състезател и нееднократно шампион по танци.

Момичетата успяват да се преборят за 3  сребърни отличия –   в направлението  „Съвременни танци – соло“, който е спечелен от Евелин Драгалевска. Вторият сребърен медал е от „Хип-хоп“ изпълнението и третото, последно  сребро е  от категорията „Характерни танци“.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close