РегионалниСамоковСпорт

Сребро и бронз за майка и син от СК „NoBrainz” от състезание в Пампорово

Анна Манова

Страхотно представяне направиха спортен клуб по велосипедизъм „Но брейнз” в състезанието в Пампорово. Нашите състезатели добавиха в актива си един сребърен и един бронзов медал. Като интересното в случая е, че носителите им са майка и син – Станимира и Алекс Пешеви.

Надпреварата се проведе между 4-7 септември и е Седмо състезание „Елевейшън 999”. Това е едно от най-интeресните и дългоочаквани ендуро състезания.  В него взеха участие над 60 колоездачи, разделени в пет категории по пол и възраст. Всички те имаха възможността четири дни да се спускат по технични и разнообразни трасета във велопарк Пампорово и в горите над Смолян. Първите два дни бяха определени за тренировки и запознаване с трасето, а след това и същинската част  – състезанието. Новото тази година е, че класирането във всеки един от дните носи точки за ранглистата на българските ендуро серии и важи съответно за втори и трети кръг от сериите.

СК по велосипедизъм „Но брейнз” записаха в актива си два медала от състезанието в Пампорово. На почетната стълбичка със сребро при дамите се нареди Станимира Пешева. До последно за медала се бори нейният син Алекс, който се класира трети при юношите.

Това  е много добър резултат предвид факта, че това е първата състезателна година на самоковския клуб, който вече може да се похвали с около шест медала. От началото на годината клубът не е изпускал състезание по даунхил. А сега колоездачите се готвят за следващите два кръга от българските ендуро серии – в края на септември в Петрич и през октомври във Враца.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close