РегионалниСамоковСпорт

Сребро за Лоренцо Димитров и Давид Калайджийски от Държавното по бокс в Плевен

„Самоков 365“

Качествени мачове и изравнено ниво на умения показаха младите ни боксьори на Държавния личен шампионат за момчета, който се проведе от 20 до 24.06.2023 г. в Плевен.

Над 160 състезатели от 47 клуба взеха участие в турнира, а от тях цели 38 отбора излъчиха поне един медалист. Сред призьорите се наредиха и две от надеждите на БК „Самоков”. На ринга се завърна Лоренцо Димитров (кат. 48 кг.). След две победи- над “Локомотив” – София на четвъртфинала и „Първенец” – Пловдив на полуфинала, достигна до финала, където загуби от състезател на „Кико” – София. Самоковецът, който е част и от националния отбор се завърна с второ място и сребърен медал. Това беше първото му състезание от няколко месеца поради контузия на ръцете. Той изпусна две републикански първенства и турнира в Самоков, но постепенно влиза във форма.

Добро представяне записа и другият самоковските представител – Давид Калайджийски (кат. 80 кг.). Той също достигна до финала, където загуби от състезател на „Славия”.

“Това беше последното ни състезания за пролетния сезон” – коментира треньорът Веско Райчев. Предстои кратка почивка и обиграващи лагери. Продължават и тренировките в “Арена” – Самоков с цел формиране на компактен състав и добри индивидуални състезатели в отделните категории. “Благодарим на всички, които ни подкрепят финансово и морално, за да бъде Самоков сред боксовите клубове в страната” – добави наставникът.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close