РегионалниСпорт

Сребро за Краси Анев от европейското по биатлон

Христиана Видинова

Красимир Анев извоюва сребърен медал от европейското първенство по биатлон, което се проведе днес в Полша.  Самоковецът преодоля дистанцията от 20 км в индивидуалния старт, повали всички 20 мишени и излезе с най-добър резилтат след последната стрелба. Както неведнъж е споделял самоковецът, „четирите „нули“ са моя специалитет“ . Това е отличие №5 за Краси от европейски шампионати и трети сребърен медал за българина след преследванията в Отепя през 2015г. и Риднаун през 2011г. Останалите са три бронзови отличия от индивидуалните стартове през 2011г. и две години по-късно в Банско.

Златото отиде при руснака Александър Логинов, който направи само една грешка на огневия рубеж, но бе по-бърз през последната обиколка и финишира с 11.4 секунди аванс пред Красимир.Алексей Слепов грабна бронзовия медал с безпогрешна стрелба и изоставане от 53.6 секунди от сънародника си Логинов.

Останалите състезатели, които бранят честта на родния трибагреник също взеха участие в първенството, но останаха извън топ 20. Две грешки и изоставане от 3:50.5 мин отредиха 24-а позиция за Димитър Герджиков. Владо Илиев даде втория най-добър бегови резултат, но сбърка цели пет пъти на стрелбището и завърши 29-и с пасив от 4:19.4 минути от победителя.

59-и остана Антон Синапов с пет пропуска на огневия рубеж, Михаил Клечеров е 65-и с четири грешки, Димитър Парталов 96-и, като повали само 14 от 20-те мишени.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close