Политика

Спряганият за бъдещ министър на туризма Ангелкова с приемна в Самоков

„Самоков 365”

Днес, 25 април, спряганата за бъдещ министър на туризма Николина Ангелкова проведе своята първа приемна в Самоков, след като беше избрана за народен представител от 26 МИР. На въпросите на гражданите отговаряше и другият депутат от ГЕРБ Валентин Милушев, който е и председател на местната структура. На въпроса дали тя ще бъде за втори мандат министър на туризма, Ангелкова не даде категоричен отговор, само подчерта, че й е изключително приятно за гласуваното доверие и ако това все пак стане факт ще продължи да работи в започнатата насока.

Разговорът с Ангелкова се движеше по няколко приоритетни оси за нашия регион – инфраструктура, пътища, и туризъм. Относно състоянието на главните пътни артерии Самоков – София, Самоков – Дупница и Самоков – Ихтиман стана ясно, че и Милушев, и Ангелкова ще работят в тази посока, без да се ангажират с конкретни срокове. Това, което предстои като начален етап, е да се провери какво е останало от заложеното като сума в бюджета при предишното правителство и как е разходвано то от служебния кабинет.

Туризмът е другата водеща тема, където беше засегнат въпросът за ролята на държавата в развитието на курортите и по-специално Боровец. „Това, което ние бяхме заложили като приоритети в сектор „Туризъм” от предизборната ни кампания ще продължим да го отстояваме и по време на разглеждането на управленска програма. Основно е една част от приходите, които се реализират в курортите да постъпват в самите общини. Залагаме на специален статут на тези курорти”, каза на срещата Ангелкова. Според нея в управленската програма на партията й има надграждане по посока превръщането на България в привлекателна туристическа дестинация през четирите сезона.

Ангелкова подчерта, че се плануват още подобни срещи в Самоков в най-близко бъдеще. „Пих вода от Голямата чешма, така че често ще идвам тук. Искам да си изпълнявам поетите ангажименти към хората”, завърши Ангелкова. Обиколката продължи в Долна баня и Костенец. На обявените приемни за граждани присъстваше и третият народен представител от ГЕРБ, излъчен от София област – Васил Цветков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close