Общество

Спортната площадка в Радуил, от където е тръгнала баскетболната надежда Христина Иванова, е запусната

Анна Манова

Преди около две седмици на служебната поща на вестника получихме сигнал, подкрепен със снимков материал, във връзка с една спортна площадка, намираща се в село Радуил. От снимките се вижда как една част от мрежата е скъсана, на места е прокарала висока трева, a в единия ъгъл има изхвърлени боклуци. Тъжна описание на едно място, което би следвало да се асоциира с детска глъчка, смях и игри.

Потърсихме за коментар по темата кмета на село Радуил Любомир Димитров, който припомни, че точно от тази площадка е започнала спортната кариера на баскетболната надежда от националния отбор Христина Иванова. „Тази площадка е от много години. Едно време Радуил беше известен с баскетболния си отбор. Точно там се проведе и Републиканска селска спартакиада по баскетбол. И за наша радост бяхме втори в България. В последствие площадката беше занемарена. Изкъртени бяха намиращите се там кошове. От две години се възобнови и се постави асфалт. Сменихме оградата, монтирахме врати за футбол на малки вратички и табла за баскетбол”, подчерта пред „Самоков 365” кметът Димитров.

Оказва се обаче, че асфалтирането не е извършено както трябва и на някои не малки участъци е пробила трева. А част от мрежата беше скъсана, вероятно за по-лесно достигане до самата площадка. Сигнализирахме кмета на Радул за състоянието на спортната площадка към момента. „Когато отидох да проверя видях, че мрежата е скъсана точно там, където аз преди време предложих да сложим врата. По някакви причини, които са неясни за мен в момента на предлагането това беше отхвърлено. Вратата е направена и е въпрос на време да бъде монтирана”, подчерта той.

Кметът на Радуил сподели, че след като е била обновена площадката преди около две години добро впечатление му е направило това, че децата веднага са се възползвали и са започнали да играят там. Идеята му е пак да бъде стегнато това място и да бъде притегателен център за децата и младежите. И не на последно място да спортуват и да използват новата еко пътека.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close