Боровец

Спортен празник събра повече от сто деца в Боровец

“Самоков 365”

Повече от сто деца се включиха в събота /12 август/ в спортен празник в Боровец, организиран от Българска федерация по ски и спортен клуб „Боровец“. Заниманията бяха част от проекта на Българска федерация по ски „Бъди навън, бъди активен, бъди свободен от зависимости“, който е част от националната програма на Министерството на младежта и спорта. Целта на програмата е да подпомогне активности, които да популяризират здравословните навици, да изведат децата на открито и да ги привлекат към спорт и физически дейности на открито.

Децата, които се включиха в празника на Боровец, се забавляваха във въжения град „Бороландия“ и участваха в колективни спортни игри пред хотел „Рила“. Заниманията бяха подпомогнати от треньорите на клуб „Бороспорт“, които показаха на момчетата и момичетата красотата от движението, как да развиват качества като ловкост и смелост, и как да преодолеят страха си от високо. В празника участваха деца от 5 до 18 години, които успяха да забравят за компютрите и телефоните и усетиха радостта от движението сред природата.

Лица на проекта „Бъди навън, бъди активен, бъди свободен от зависимости“ са носителят на световната купа в сноуборда Радослав Янков и водещата българска състезателка в този спорт Сани Жекова. Занимания за децата бяха организирани в Самоков, Банско, Разлог, Троян, Пловдив, Берковица, Сапарева баня и Боровец  и включваха спортни игри на открито, катерене по алпийска стена, преминаване през въжени градини, походи, стрелба с лък, тенис на маса и шествие с велосипеди.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close