Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Специалисти от Лесотехнически университет гостуваха в Самоков

Анна Манова

Специалисти от Лесотехническия университет се срещнаха с бъдещите самоковски студенти. Това стана на 28 април /събота/ в конферентната зала на хотел „Арена”. По покана на организатори от Самоков, гостуваха представители от ръководството на Лесотехнически университет и представители на Студентския съвет към висшето учебно заведение. Целта беше да представят платформа за качествено и модерно образование в областта на горското стопанство, горската промишленост и природните науки. Мотото на срещата беше „Заедно за образованието”. А за да разкажат повече за дейността на ВУЗ-а и предимствата му бяха дошли едни от отличните студенти, придружавани от гл. ас. д-р. Светлана Станева.

Присъстващите младежи имаха възможността да се запознаят с британски университетски преподавател, който им обясни кои са основните характеристики на лидерството – смирение, интегритет, усърдие и отговорност. Той подчерта, че успешните хора са онези, които са научени да се трудят. Самоковката Рая Въжарова беше част от лекторския състав, по покана на организаторите. Тя изнесе беседа на тема: „Престижното” образование и пренебрегването на нуждите на бизнеса”, в която проследи връзката образование – бизнес. Въжарова се занимава с изследване на бизнес климата в страната, тя даде точни насоки на учениците кои професии имат бъдеще и към кои пазарът е пренаситен. Тя посъветва бъдещите студенти да намерят своето място, от което да научат максималното, което ще им помогне в развитието, подчерта необходимостта от висока техническа подготвеност днес. Самоковските младежи имаха възможността да чуят съвети и препоръки от страна на бизнеса, на представители на ЛТУ, както и на вече реализирали се личности.

Лесотехническият университет е акредитиран да обучава за получаване на висше образование както на български, така и чуждестранни студенти от над 10 държави в трите степени – бакалавър, магистър и доктор по специалностите: „Горско стопанство”, „Технология на дървесината”, „Инженерен дизайн на мебели”, „Екология и познаване на околната среда”, „Агрономство”, „Растителна защита”, „Стопанско управление”, „Алтернативен туризъм”. Възпитаниците на ЛТУ са част от екипите, а също и собственици на едни от водещите компании в България и по света.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close